tiistai 30. lokakuuta 2018

Halloween-marengit

Tein halloweeniksi kahdenlaisia marenkeja. Mörköjen näkösiä turkinpippurimarenkeja, joista tämä ohje on sekä tavallisia  kummitusmarenkeja, jotka tein samalla ohjeella mutta jätin turkinpippurirouheen pois. Marengit ovat  todella hyviä ja helppoja tehdä esimerkiksi juhliin. Ainoastaan koristelu on hieman aikaa vievää.





Noin 20 kappaletta

Ainekset

3 valkuaista (Suosittelen käyttämään kaupassa myytävää pelkkää valkuista. Valkuaistuote löytyy kylmähyllystä maitojen lähettyviltä mustassa purkissa. Tällöin keltuaisia ei mene hukkaan.)
2 1/2 dl erityishienoa sokeria (normaalikin sokeri toimii)
1 ps (150 g) turkinpippurirouhetta
halutessaan mustaa elinatarvikeväriä

Koristelu

100g suklaata
mustia nonparelleja 
punainen elintarvikeväri 

Ohjeet

Laita uuni lämpeämään 130 asteeseen. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi.



 Lisää joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on valkoista ja kiiltävää. Vaahto on myös valmis, jos se pysyy kulhossa, vaikka sen kääntäisi ympäri.

Lisää joukkoon turkinpippurirouhe nuolijalla käännellen ja halutessasi hieman mustaa elintarvikeväriä.

Pursota taikina pelille haluamiisi muotoihin esimerkiksi pursotinpussilla tai muovipussilla. Paista uunista riippuen 60-80 minuuttia. Sulata suklaa mikrossa, ja pursota kaksi ympyrää jokaisen marengin päälle. Laita yhden suklaaympyrän sisälle nonparelli silmäksi. Laita ruokalusikalliseen vettä tippa punaista elintarvikeväriä, ja sivele sitä siveltimellä marengin päälle suuksi.
 

Tältä näyttivät turkinpippurittomat kummitusmarengit

 

 

 

 

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti