Noin 20 kappaletta
Ainekset
3 valkuaista (Suosittelen käyttämään kaupassa myytävää pelkkää valkuista. Valkuaistuote löytyy kylmähyllystä maitojen lähettyviltä mustassa purkissa. Tällöin keltuaisia ei mene hukkaan.)
2 1/2 dl erityishienoa sokeria (normaalikin sokeri toimii)
1 ps (150 g) turkinpippurirouhetta
halutessaan mustaa elinatarvikeväriä
Koristelu
100g suklaata
mustia nonparelleja
punainen elintarvikeväri
Ohjeet
Lisää joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on valkoista ja kiiltävää. Vaahto on myös valmis, jos se pysyy kulhossa, vaikka sen kääntäisi ympäri.
Lisää joukkoon turkinpippurirouhe nuolijalla käännellen ja halutessasi hieman mustaa elintarvikeväriä.
Pursota taikina pelille haluamiisi muotoihin esimerkiksi pursotinpussilla tai muovipussilla. Paista uunista riippuen 60-80 minuuttia. Sulata suklaa mikrossa, ja pursota kaksi ympyrää jokaisen marengin päälle. Laita yhden suklaaympyrän sisälle nonparelli silmäksi. Laita ruokalusikalliseen vettä tippa punaista elintarvikeväriä, ja sivele sitä siveltimellä marengin päälle suuksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti