Raikas ja maukas puolukkatäytekakku



Puolukkatäytekakku
Tein itse tämän kakun joulupäiväksi, mutta koristelua muuttamalla kakku sopii hyvin muihinkin juhliin tai miksei arkeenkin. Koristelun voi tehdä myös esim. kreemillä kuorruttamalla, vaikka puolukoita hyödyntäen. Itse päällystin kakun sokerikuorrutteella, jos päädyt samaan ratkaisuun hyviä ohjeita siihen löytyy Youtubesta. Kakku ei ole maultaan hirveän makea pikemmin raikas.


Aineet
Täytekakkupohja
4 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Hillo
noin. 100g puolukkahilloa
Puolukkatäyte
4dl kermaa
200g puolukkaa
200g vaniljatuorejuustoa
3rkl vaniljakreemijauhetta
Valmistus
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 20-24cm halkaisijan irtopohjavuoka rasvalla.
Itse teen aina täytekakkupohjat näillä suhteilla, joten tässä ei ole tarkkoja määriä. Tarvitset tämän tekoon 3 suurta mukia. Rikot 4 kanamunaan ensimmäiseen mukiin. Toiseen mukiin laitat saman verran sokeria ja kolmanteen puolet vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja. Näin kaikissa 3 mukissa pitäisi olla saman verran aineksia.

 









Vatkaa sokeri ja munat vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Vaahto on valmis, kun pystyt vatkaimen teristä valuvalla taikinalla piirtämään kahdeksikon vaahdonpinnalle niin, että se pysyy pinnalla hetken. Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet. Lisää kuivat aineet munasokerivaahdon joukkoon siivilän läpi varovasti käännellen. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista noin. 30 min.
Vatkaa kerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Soseuta halutessasi puolukat tehosekoittimella tai sauvasekoittimella soseeksi. Lisää puolukat ja tuorejuusto kermavaahdonjoukkoon. Lisää lopuksi vielä vaniljakreemijauhe, jotta täytteestä tulee jämäkämpää. 
Leikkaa uunista tullut kakku kolmeen osaan ja anna jäähtyä. Kakku kannattaa koota suoraan tarjoilu lautaselle. Kostuta pohja tarvittaessa esim. vaniljasokerimaito liuoksella. Levitä molempiin kerroksiin ensin puolukkahilloa ja sitten puolukkatäytettä. Jos laitat kakun päälle sokerikuorrutteen jätä täytettä, myös kakun päälle tasoittamaan sokerikuorrutepintaa.

2 kommenttia: