Puolukkatäytekakku
Tein itse tämän kakun joulupäiväksi, mutta
koristelua muuttamalla kakku sopii hyvin muihinkin juhliin tai miksei
arkeenkin. Koristelun voi tehdä myös esim. kreemillä kuorruttamalla, vaikka
puolukoita hyödyntäen. Itse päällystin kakun sokerikuorrutteella, jos päädyt
samaan ratkaisuun hyviä ohjeita siihen löytyy Youtubesta. Kakku ei ole maultaan
hirveän makea pikemmin raikas.
Aineet
Täytekakkupohja
4 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Hillo
noin. 100g puolukkahilloa
Puolukkatäyte
4dl kermaa
200g puolukkaa
200g vaniljatuorejuustoa
3rkl vaniljakreemijauhetta
Valmistus
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Voitele ja korppujauhota 20-24cm halkaisijan irtopohjavuoka rasvalla.
Itse teen aina täytekakkupohjat näillä
suhteilla, joten tässä ei ole tarkkoja määriä. Tarvitset tämän tekoon 3 suurta
mukia. Rikot 4 kanamunaan ensimmäiseen mukiin. Toiseen mukiin laitat saman verran
sokeria ja kolmanteen puolet vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja. Näin
kaikissa 3 mukissa pitäisi olla saman verran aineksia.
Vatkaa sokeri ja munat vaaleaksi
vaahdoksi sähkövatkaimella. Vaahto on valmis, kun pystyt vatkaimen teristä
valuvalla taikinalla piirtämään kahdeksikon vaahdonpinnalle niin, että se pysyy
pinnalla hetken. Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet. Lisää kuivat
aineet munasokerivaahdon joukkoon siivilän läpi varovasti käännellen. Kaada
taikina irtopohjavuokaan ja paista noin. 30 min.
Vatkaa kerma sähkövatkaimella vaahdoksi.
Soseuta halutessasi puolukat tehosekoittimella tai sauvasekoittimella soseeksi.
Lisää puolukat ja tuorejuusto kermavaahdonjoukkoon. Lisää lopuksi vielä
vaniljakreemijauhe, jotta täytteestä tulee jämäkämpää.
Leikkaa uunista tullut kakku kolmeen
osaan ja anna jäähtyä. Kakku kannattaa koota suoraan tarjoilu lautaselle. Kostuta
pohja tarvittaessa esim. vaniljasokerimaito liuoksella. Levitä molempiin
kerroksiin ensin puolukkahilloa ja sitten puolukkatäytettä. Jos laitat kakun
päälle sokerikuorrutteen jätä täytettä, myös kakun päälle tasoittamaan
sokerikuorrutepintaa.
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaNäyttää herkulliselta! Kiitos selkeistä ohjeista :)
VastaaPoista